perjantai 26. elokuuta 2011

Täällä sitä ollaan Ameriikan mailla!

Heippa kaikki! Nyt oon sitten perillä täällä USA.n kodissa toista päivää. Keskiviikko aamuna kukonlaulun aikaan piti olla kentällä ja sanoa heippa melkein vuodeks rakkaille vanhemmille, olihan se haikeeta ja itkettävää...matka sujui hyvin, mutta lentomatka oli toosi pitkä! Pisimmällä lennolla( München-Washington, lento kesti 9.30h plus että kone lähti lähes 2 tuntia myöhässä, istuttiin siinä koneessa siis melkein 11 tuntia. Washingtonin päässä oli tietenkin tiukat maahantuloselvitykset yms. ja meillä oli tosi kiire Chicagon koneeseen, koska oltiin tultu myöhässä. Onneks meitä oli monta muutakin ja ehdittiin!
Perillä olin todella väsynyt, koska olin valvonut reippaasti yli 24h( kun koneessa sain nukuttua pari tuntia ehkä..). Host-äiti ja pojat olivat vastassa lentokentällä ja heillä oli hieno tervetulokyltti! ( Äiti ja iskä, mun laukusta oli kadonnu kokonaan se auringonkukkajuttu, mut kotona huomasin että se oli laitettu mun laukun sisälle jossain vaiheessa matkaa? ) Nukuin puolet automatkasta ja kotona siirryin suoraan nukkumaan.
Eka aamuna heräsin sillee 12 aikaan ja tuli pieni ikäväntunne. Syötiin heti lounas ja sitte mun host-veli Ben kierrätti mut farmilla sellasella jännällä pikkuautolla. Ajettiin sinne lehmien keskelle ja se oli hurjaa, en oo ikinä ollu niin lähellä lehmiä :D. Näitten maat on iha älyttömän isot ja täällä on maissi- ja soijapapupeltoja. Näil on myös sellane iso ruskee koira Jasper. Lähettiin päivällä Lisan kanssa autolla kiertelemään St. Clairia ja Mankatoa ja mentiin Mankatoon syömään, ja sinne tuli myös host-isä Mike ja Ben. Sitten lähettiin kolmestaan host-vanhempien kans New Ulm-nimiseen kaupunkiin ja käytiin jollain saksalaisella monumentilla ja muutenkin kuulemma se kaupunki on jotenkin saksalaispainotteinen. Siellä mentiin sitten illalla Lorie Linen pianokonserttiin ja se oli tosi hieno! Loriella oli 5 miehen orkesteri mukana ja ne soitti välillä omia biisejä ja välillä tunnettuja, mitkä oli ihan huikeita, kuten I gotta feeling, Taylor Swiftin Love Story ja Harry Potter-tunnari. Olin taas tosi väsyny ja nukahdin autoon. Kotona suoraan nukkumaan.


                  Chicagon kentällä viimene vaihto ja melkeen sen vuorokauden valvoneena.


                       Host-äiti oli tehny tällaset taulut mun huoneen seinälle, mun valokuvista :)!



Tänään heräsin jo kymmeneltä ja täällä oli jotain remonttimiehiä, kun keittiössä on uus jääkaappi ja hella yms.ja ne miehet söi äsken meiän kans. Kohta lähen koululle tapaamaan rehtoria! :) ja illalla oli jotain menoa tiedossa, en muista mitä. Huomenna mennään synttäreille Woodburyyn( Moikka Heidi :DD). Nyt meen! Kirjotan lisää ku ehdin! p.s. tääl voi juoda ihan kraanavettä, mikä on jees homma. Lisäks eilen käytiin jossai syömässä ja siel sai onneks salaatteja myös! Niin ja enkku sujuu niin ja näin, ymmärrän melko paljo mitä ne puhu, mut välillä oon sillee hämmentyneen näkösenä et "what" ja sit ne koittaa selittää eri taval. Kaippa se tästä...:)

1 kommentti: