maanantai 29. elokuuta 2011

Paljon tapahtumia!

Mooi! Muutamana viime päivänä on ollu hirveesti tekemistä, ei oo siis tylsää hetkeä päässy tulemaan. Perjantaina tapasin siis reksin, joka oli hirmu mukava ja lentopallovastaavan, joka oli kans mukava! Kierrettiin koulua, mikä ei oo iso, eli en voi mitenkään mennä hukkaan siellä :D. Tehtiin mulle lukkari, joka on siis koko syyslukukauden sama ja samallaine joka päivä. 1) consert choir/ fitness ( sain nuo molemmat, ne vuorottelee jokatoinen päivä mutta saan valita vaan toisenkin jos haluan, joten voi olla että liikka jää pois. Saan valita myös bändin kuoron tilalle, pitää kattoo millasii ne on). 2) Chemistry 3) Stdy Hall ( en ihan ymmärtäny, mut vissii sellane läksyjentekotunti) 4) Economics 5) Algebra ( tää on 9-luokkalaisten kaa, ku ne ei tiiä viel mun matikantasoa, mut siirryn "ylemmäs" jos liian helppo) ja iskä, otin kun otinkin matikkaa, vaikka reksi sano ettei sitä tarvi ottaa ollenkaa, proud of me? :) 6) English 7) US History. Oon juniori koulussa, koska oon vaihtari, mutta muut mun ikäset täällä, kuten mun veli Ben, ovat senioreja. Meiän kouluun on tulossa 7 tai 8 vaihtaria! En ookkaa ainut :D. Jepjep, ostin perjantaina myös amerikan kännykän ja vähäse vaatteita. Ja käytiin taas syömässä ja söin caesar-salaatin, jee ei tää ookkaa niin vaikeeta välttää jenkkiruokaa. Illalla istuttiin nuotiolla, tossa takapihalla Benin kaverien kanssa. En ymmärtäny hirveesti,mitä ne puhu mut kuuntelin vaa vieressä ja yritin ymmärtää. :)
Lauantaina piti herätä jo 06.15, koska lähdettiin ennen puolta kaheksaa ajamaan Renessanssifestivaaleille! Ne oli aika jännät. Siis siel oli hirveesti ihmisiä, joista osa oli pukeutunu tosi hienosti renessanssityyliin. Siel oli kaikenlaisia kojuja ja komediaesityksiä ja vaikka mitä! Kaikil oli hauskaa, ja mäki nauroin ain mukana vaik en ymmärtänykkää puoliakaa niist esityksistä :D. Onneks mua ei otettu lavalle, niinku joitaki yleisöstä. Henkilökunta oli kaikki renessanssityylisiä ja ne saatto vaa yhtäkkiä tulla heittämää jonku vitsin! Ja quess what, silitin kolmee eri KÄÄRMETTÄ siis elävää. Joop, mutta niitten jälkeen lähettiin ajamaan sukulaispojan 7-vuotis synttäreille. Siellä oli paljon mukavia sukulaisia, ja tapasin muutamia serkkuja myös. Illalla niitten jälkeen, ajettiin host-äitin ja Rayn kanssa Lisan siskon luo Woodburyyn yöksi.
 Renessanssifestareilta
 Koskin totaki!
 Kilpikonna joutunu töihin
 Tää oli joku juttu ja tohon sai mennä istumaan
 Silitin lehmää
 HUOM. chihuahua ilmassa!! Koirashow Minnesota State Fair- karnevaaleilta
 Saatiin tollaset vapaaehtoiskyltit
 Bongattiin tämä Suomi-kyltti eräästä penkistä Minnesota State Faireilta !
 Minnesota State Fair ihmispaljoutta, ja tää oli vasta päivällä, porukka lisäänty illalla
 Tuolla näkyy ilmassa tollaset kopit, niin semmosessa mentiin!
Sunnuntaina herättiin taas melko aikasin, koska ajettiin twincities alueelle( eli Minneapolis/St Paul), siellä oli tosi iso tapahtuma Minnesota State Fair! Alue oli valtava ja siel oli huvipuisto, erilaisia messuhalleja, missä oli kaikkea mainosjuttuja ja eläimiä! Siel oli myös joku konserttilava ja mielettömästi ruokakojuja( pelkkää roskaruokaa):D hostit oliki huolissaan, löydänkö mä mitään syötävää ittelleni, koska ne tietää et haluun syödä terveellisesti. No, enhän mä löytäny joten pizzaslice tarttu käteen ja illalla Corn Dog, eli hot dog jossa on myös maissia! hmm, ihan hyvää:) Aamupäivä ja iltapäivä saatiin kierrellä alueella ja käydä halleissa yms. paikoissa. Siellä oli St. Clairista porukkaa ja kaikilla oli joko punainen St.Clair t-paita tai lippis! Mulle siunautui lippis :D. Tutustuin 3 YFU-vaihtariin, jotka tulee samaan kouluun. Tytöt oli Kiinasta ja Japanista ja poika Tanskasta. Lisäksi yhteen amerikkalaistyttöön. Klo 4 pm kaikki St. Clairilaiset alkoivatkin sitten tekemään vapaaehtoistyötä ja mun ryhmä( minä, host-vanhemmat ja japanilaistyttö) alettiin tyhjentämään roskiksia!!! Meil oli semmonen yks iso kärry, mihin heitettiin aina täydet roskapussit ja laitettiin uudet tilalle pönttöihin. Kierrettiin sellasta about 300m x 300m aluetta ain uudellee ja uudellee ja tarkistettiin jokaikinen roskis. Hyyi,oli aika likasta puuhaa välillä. Mut ei se ollu loppujen lopuksi niin paha homma ollenkaan. Paitsi että tehtiin sitä melkein 5 tuntia......voitteko uskoa, että mun jalat oli kuolemanväsyneet illalla. Hyvä puoli oli, että tutustuin niihin vaihtareihin ja siihen amerikkalaiseen. :) Siivouksen jälkeen, päästiin Sky Ride- ajelulle, eli semmosessa kopissa mentiin yläilmoissa sen alueen läpi!
Tänään heräsin kymmenen aikaan ja söin omatoimisesti aamupalan, ku en havainnu ketään missään, paitsi Rayn, joka nukkui sohvalla. Näillä on RASVATONTA maitoa!!!!! <3 joo eli oon nyt parina aamuna syöny sellasia terveellisiä muroja, banaania ja teetä ( nää ottaa vaan hanasta vettä ja lämmittää sen mikrossa :o ) Lisa sanoi, että mun kannattaa syödä aamupala kotona, koska koulussa on epäterveellistä, hyvä juttu! Reksi sanoi myös, että koulussa on kaks linjastoo, lämmin ruoka ja snack-linjasto, mistä saa vissiin myös salaattia!!
Tänään parin tunnin päästä mulla on ekat lentopalloharjoitukset, wish me luck!
Tulipas pitkä teksti, mutta oli paljo asiaa, moikkamoi! ;)

perjantai 26. elokuuta 2011

Täällä sitä ollaan Ameriikan mailla!

Heippa kaikki! Nyt oon sitten perillä täällä USA.n kodissa toista päivää. Keskiviikko aamuna kukonlaulun aikaan piti olla kentällä ja sanoa heippa melkein vuodeks rakkaille vanhemmille, olihan se haikeeta ja itkettävää...matka sujui hyvin, mutta lentomatka oli toosi pitkä! Pisimmällä lennolla( München-Washington, lento kesti 9.30h plus että kone lähti lähes 2 tuntia myöhässä, istuttiin siinä koneessa siis melkein 11 tuntia. Washingtonin päässä oli tietenkin tiukat maahantuloselvitykset yms. ja meillä oli tosi kiire Chicagon koneeseen, koska oltiin tultu myöhässä. Onneks meitä oli monta muutakin ja ehdittiin!
Perillä olin todella väsynyt, koska olin valvonut reippaasti yli 24h( kun koneessa sain nukuttua pari tuntia ehkä..). Host-äiti ja pojat olivat vastassa lentokentällä ja heillä oli hieno tervetulokyltti! ( Äiti ja iskä, mun laukusta oli kadonnu kokonaan se auringonkukkajuttu, mut kotona huomasin että se oli laitettu mun laukun sisälle jossain vaiheessa matkaa? ) Nukuin puolet automatkasta ja kotona siirryin suoraan nukkumaan.
Eka aamuna heräsin sillee 12 aikaan ja tuli pieni ikäväntunne. Syötiin heti lounas ja sitte mun host-veli Ben kierrätti mut farmilla sellasella jännällä pikkuautolla. Ajettiin sinne lehmien keskelle ja se oli hurjaa, en oo ikinä ollu niin lähellä lehmiä :D. Näitten maat on iha älyttömän isot ja täällä on maissi- ja soijapapupeltoja. Näil on myös sellane iso ruskee koira Jasper. Lähettiin päivällä Lisan kanssa autolla kiertelemään St. Clairia ja Mankatoa ja mentiin Mankatoon syömään, ja sinne tuli myös host-isä Mike ja Ben. Sitten lähettiin kolmestaan host-vanhempien kans New Ulm-nimiseen kaupunkiin ja käytiin jollain saksalaisella monumentilla ja muutenkin kuulemma se kaupunki on jotenkin saksalaispainotteinen. Siellä mentiin sitten illalla Lorie Linen pianokonserttiin ja se oli tosi hieno! Loriella oli 5 miehen orkesteri mukana ja ne soitti välillä omia biisejä ja välillä tunnettuja, mitkä oli ihan huikeita, kuten I gotta feeling, Taylor Swiftin Love Story ja Harry Potter-tunnari. Olin taas tosi väsyny ja nukahdin autoon. Kotona suoraan nukkumaan.


                  Chicagon kentällä viimene vaihto ja melkeen sen vuorokauden valvoneena.


                       Host-äiti oli tehny tällaset taulut mun huoneen seinälle, mun valokuvista :)!



Tänään heräsin jo kymmeneltä ja täällä oli jotain remonttimiehiä, kun keittiössä on uus jääkaappi ja hella yms.ja ne miehet söi äsken meiän kans. Kohta lähen koululle tapaamaan rehtoria! :) ja illalla oli jotain menoa tiedossa, en muista mitä. Huomenna mennään synttäreille Woodburyyn( Moikka Heidi :DD). Nyt meen! Kirjotan lisää ku ehdin! p.s. tääl voi juoda ihan kraanavettä, mikä on jees homma. Lisäks eilen käytiin jossai syömässä ja siel sai onneks salaatteja myös! Niin ja enkku sujuu niin ja näin, ymmärrän melko paljo mitä ne puhu, mut välillä oon sillee hämmentyneen näkösenä et "what" ja sit ne koittaa selittää eri taval. Kaippa se tästä...:)

tiistai 23. elokuuta 2011

Lähtötunnelmia

Noniin. Nyt se sitten viimein koittaa se kauan odotettu vaihtovuosi! Jännitys tällä hetkellä lähentelee täyttä sataa prossaa ja välillä itkettää, välillä oon tosi innoissani lähössä. Matkalaukku alkaa olla pakattu ja kaikki selvää, mutta hyvä niin koska tänään iltapäivällä lähetäänkin ajamaan lentokentän suuntaan. Mennään Tuusulaan yöksi ja tosiaan matkalla Juhoa morottamaan, apua sentää...nyt jo meinaa itkettää se, ja huomisaamuyö, kun pitää sanoo heippa reiluks 10 kuukaudeks ja lähtee kävelemään siitä äitin ja iskän luota onneks muitten yfu-paitojen kanssa. Koirallekin pittää sanoa heipat.
Mutta näin se välillä on, että elämässä täytyy mennä eteenpäin ja hankkia uusia kokemuksia!





Sunnuntaina pidin lähikavereille läksiäiset ja illan jälkeen vasta haikeeta olikin! Iso kiitos kaikille, oli kivaa ja jäi hyvä muisto, ootte ihania ystäviä <3 Alkuillasta juttelua,naurua, syömistä teeman mukaan, pelaamista, kuvaamista, laulamista, sitte kukin lähti ja olihan se iha mielettömän itkusta puuhaa. Ikävä tulee kaikkia!

Kuvat on läksiäisistä :)

Kirjottelen seuraavan kerran sitte maailman toiselta puolen ja laulan pappadadudadappaa, MOIMOOI!
- annu

tiistai 16. elokuuta 2011

Viikko ja muutama tunti, niin ollaanki jo lentokentällä !!

Heipähei, nyt alkaa viimesen viikon lähtölaskenta.  Tässä on ollu kaikkee tekemistä kuluneen viikon aikana. Kaupungilta vähän lisää tuliaisia hommattu, meilejä ja valokuvia lähetelty isäntäperheen kanssa. Mun huoneestakin tuli kuva, oli kivan näkönen ja siel on vaaleenvihreet seinät, oujee! Oon yrittäny järjestää mun (suomen) huoneessa jonkinlaista suursiivousta ennen ku lähen, niin on sitte hyvä tulla takasi sinne vuoden päästä. Molemmat isovanhemmatki on käyny mua moikkaamassa vielä :) ! Viikonloppuna olis tarkotus pienet läksiäiset pitää lähikavereille.
Alkaa oikeesti jo jännittää tuo lähtö...jotenki ei vaan voi tajuta vielä, että viikon päästä keskiviikkona istun jo matkalla maailman toiselle puolen,hui.

                                     Osku hengessä mukana :)
                              
Meille tuli lentotiedot ja kasa erilaisii papereita eilen postissa plus yfu.n passipussi ja matkalaukkutagit. Lentoreitti on siis Helsinki - München - Washington D.C. - Chicago - Minneapolis ja siitä vielä autolla puolentoista tunnin matka tulevaan kotiini. Yhteensä matkustan siis yli 24h putkeen(lentomatkoineen ja odotteluineen)  ja nukkumisesta ei välttämättä tietoakaan, ellei koneessa saa nukuttua. Siispä, virkeänä tapaamaan perhettä ensikertaa...:D
Tulevasta koulusta sen verran, että kuljen bussilla ja host-äiti lupasi pitää huolen, että oon koulun kuorossa mukana. Meen luultavasti myös tyttöjen lentopallojoukkueeseen vaikka en mikään lentopalloilija olekkaan! Kuulosti vaan paremmalta vaihtoehdolta mulle, kun cheerleadingi oli vaihtoehtona :D Pääsen myös uimaan sinne kuntosalille, missä mun host-äiti on töissä! Great :)
Kirjottelen lisää varmaan ens viikolla ennen lähtöä!

-annu & osku

keskiviikko 10. elokuuta 2011

Tasan 2 viikkoa lähtöön!

Olen siis lähdössä vaihtoon vuodeksi Jenkkeihin YFU:n kautta  :-). Lähtöpäivä on 24.8. ja lento lähtee klo 6.55 aamulla !  Ajamme Helsingin seudulle tutuille yöksi jo edellisenä iltana ja matkalla poiketaan Turkuun vielä isoveljeä moikkaamaan! Fiilikset on tällä hetkellä korkealla, koska sain eilen perhe- ja osavaltiotiedon, vihdoinkin! Niitä onkin odotettu kuin kuuta nousevaa. Eilen tosiaan sain yllättyä iloisesti, kun olin saanut tulevalta host-isältäni sähköpostia, jopa ennen  kuin YFU ehti ottaa minuun yhteyttä.

Isäntäperheeni asuu maaseudulla Eagle Laken ja St. Clairin pikkukylien välissä, Minnesotassa. Tulen käymään high schoolia St. Clairin puolella, jonne on muutama maili matkaa. St. Clairin kylässä asuu reilut 800 asukasta (wikipedian mukaan), mikä on saman verran kuin oppilaita Rauman lukiossa :) . Tulevassa koulussani oppilaita on n. 600 ja oppilasmäärään kuuluu luokat 1-12. Noin 10 mailin päässä näistä (varmastikin viehättävistä :D ) pikkukylistä on hieman suurempi noin 90,000 asukkaan kaupunki, Mankato. Perheellä on oma farmi, jolla kasvatetaan  lihakarjaa, maissia ja soijapapuja. Jännää! Perheeseen kuuluu isä, äiti ja kaksi poikaa, 17- ja 19-vuotiaat. Nuorempi veljistäni, joka on mun ikäinen, käy samaa koulua kuin minä. Vanhempi pojista opiskelee collegessa parinsadan km päässä, eikä siis asu enää kotona. Host-isäni on farmari omalla tilallaan ja host-äitini työskentelee jumppaohjaajana Mankatossa.  Saan kuulemma osallistua mm. hänen vetämilleen vesi-aerobic- ja joogatunneille. Huippua! Heillä on myös koira ja muutama kissa farmilla. Paikka ja perhe kuulostaa kivoilta ja vuosi tulee varmasti olemaan hyvällä tavalla erilainen kuin Suomessa. Odotan jo innolla, että pääsen tutustumaan perheeseen ja alueeseen paremmin. Alue muuten muistuttaa hirmuisen paljon Suomea maisemiltaan ja ilmastoltaan vuodenaikoineen, mutta eipä tuo mitään. :)

Tänään ystäväni Heidi lähti kohti lentokenttää, josta hän huomenna lentää kohti omaa vaihtarivuottaan USA.ssa ja minua alkoi jännittää hänen puolestaan ja omakin reissu alkoi konkretisoitua. Täytynee alkaa miettiä, mitä pakkaa mukaan. Me saadaan ottaa vain yksi 23 kg painava matkalaukku ja lisäksi 8 kg käsimatkatavaroita. Tietää vaikeuksia minulle, koska oon muutenkin yleensä huono pakkaamaan, niin ettäkö vuoden kamat tuohon määrään ?? :D
Tuliaisiakin oon jo jonkin verran ostellu, mutta nyt niitä on helpompi miettiä, kun tietää vähän perheestä.

Tässäpä tunnelmia tältä erää, kuulemisiin!

- anniina