maanantai 2. huhtikuuta 2012

Spring is here and April!

Heippa siellä Suomen mailla! Täällä tosiaan kevättä pukkaa jo kovaa vauhtia. Linnut laulaa, nurmet vihertää, ja tällä hetkellä ulkona yli 20 celsius astetta ;) ihan mukavalta tuntuu.

Maaliskuu oli superlämmin täällä, mikä on tosi epätavallista, koska normaalisti täälläki on vielä lumet maassa maaliskuun yli. Mutta tosiaanki, koko maaliskuu oli sellasta keskimäärin 15-25 celsiusta. Se oli tosi kiva myös trackin kannalta, koska harkat on aina ulkona.

Mun trackki ei alkanu ihan miten odotin. Tänään lähtee käyntiin 4. viikko trackia, mutta oon vaan joutunu kävelemään nää ekat kuluneet kolme viikkoa, koska molemmat reidet revähti heti ekan maanantai aamun harkoissa. Olin tosi pettyny, koska odotin tätä lajia niin paljon. Lihakset oli jo revähdyksen rajamailla ennen noita harkkoja, mutta tyhmä ku olin ja en tajunnu varoa, niin juoksin nopeen sprintin ku mitattiin pituushypyn askelia. Siinä sitte juoksulennossa tunsin, kuinka vihlas ja kovaa molemmissa reisissä. Pidin ekan viikon taukoo ja hoidin jalkoja hyvin lihasvoiteella ja jääpussilla, joten oletin olevani valmis juoksuun seuraavalla viikolla. Mutta enpäs ollutkaan, ja revähti uusiksi. Sitte päätettiin coachin kanssa, että oon juoksutauolla vielä seuraavat kaks viikkoo, että olisin parantunu ulkokauteen. Tähän astiset meetit on siis ollu indoor. Tänää illalla on viimenen indoor meet, ja meen kannustamaan joukkuetta, kun en voi vielä juosta. Katotaa miten tää nyt tästä lähtee käyntiin, jos alotan hölkkäämään tällä viikolla. Mutta tästä opittiin, että anna parantua kaiken kunnolla, ennen kun meet urheilemaan. Kävihän se vähän tylsäksi kävellä yksin rataa ympäri joka päivä lähes 3 tuntia, sillä aikaa kun muut juoksi ja harjoitteli muita juttuja. Juoksuharkat kyllä näytti melko rankoilta tosin...

Spring play eli kevään näytelmä, jossa olin mukana, oli ja meni! Viime torstaina, perjantaina ja lauantaina oli näytökset koululla ja hyvin meni kaikki kolme esitystä :). Olin kuorossa ja meitä oli noin 10 laulajaa. Oltiin kuoron kanssa mukana kaikissa kolmessa actissa (en osaa nyt yhtäkkiä suomentaa sanaa act ), joten siis kiirettä piti kulisseissakin. Koulupäivät oli 5 viikon ajan tosi pitkiä niinkuin oletinkin, 14 tuntia vierähti koululla harva se päivä, koska suoraan koulusta oli track harkat kuuteen asti ja näytelmäharkat alkoi puoli 7 ja jatkui yli yhdeksään. Mutta hyvin se toimi, kun Ben (joka oli siis myös mukana näytelmässä, yks päärooleista ) aina toi mulle eväät, ja läksyt tekasin kulisseissa. Väsytti vaan aika lailla, mutta nyt se on ohi! Oon samaan aikaan iloinen, kun illat tulee olemaan vapaata trackin jälkeen, ja tietty myös surullinen, koska tohon harkkarutiiniin, näytelmään, ja ihmisiin siellä ehti tottua niin hyvin. Meitä oli noin 36 hengen cast, mikä on aika iso tän kokoiselle koululle. Ihmiset oli tosi mukavia ja ikäryhmä oli 4. luokasta 12. luokkaan. Näytelmän nimi oli siis 'Our Town', jos jäi mainitsematta. T'ää tarina oli aika semmoinen surumielinen, mut hieno, ja kaikki näyttelijät teki hyvää työtä. Oli kyllä tosi hyvä kokemus, ja mun eka näytelmä ikinä! :)

Maaliskuun arkiviikot siis hurahti samalla päiväkaavalla urheilun ja näytelmän parissa. Täytyy oikein muistella mitä tein viikonloppuisin...varmaan relasin. Bonfire- iltoja on ollu jokunen ja sleepoveria kans. Shoppailtuakin tuli yks lauantai. (:

Viime viikonloppuna, lauantaina oli kuoron kanssa ensin työpaja aamulla koululla, ja illalla konsertti kauniissa Mankaton nunnaluostarissa. Ennen sitä menin Chelsean hostperheen kaa pizzalle ja sitte ajamaan Nascaria, silleen 'kauko-ohjattavasti' ( unohin tänki sanan suomeks ) ku niillä sattu olemaan ilmaisliput :p. Sukulaispoikien synttäritki tuli käytyä :).
Sunnuntaina Chelsean host-tädin kaveri, joka on valokuvaaja, tartti muutaman nuoren mallin seniorkuvauksiin, hänen portfolioonsa. Päästiin sitten sitä kokeilemaan Chelsean, Hannan, ja jonkun kolmannen tuntemattoman tytön kanssa. Oli aika kivaa! Maanantai olikin sitten vapaapäivä koulusta, koska alkoi viimeinen ja 4. lukukausi.

Tänä viikonloppu meni näytelmän parissa. Perjantaina mentiin castin kanssa Buffalo Wild Wingsiin syömään shown jälkeen ja lauantaina meillä oli mun ja Benin järkkäämä bonfire- ilta castille täällä meillä.

Perjantaina oli muuten mun vuoro pitää oman maan ruokapäivä koulussa vaihtareille. En oo varma oonko muistanu kertoa tästä tavasta, mutta jaettiin jokaiselle 7 vaihtarille ruokapäivä kuukauden välein, ja jokainen kokkaa lounaan meille muille omasta maastaan. Mun vuoro oli siis perjantaina ja tarjolla oli suomalaisittain: savulohta ja riisiä, kera sitruunakermaviilikastikkeen, lefseä ( oikeesti Norjasta, mutta muistuttaa paljon suomalaista rieskaa ja on hyvää ), RAUMA-PIPAREITA, sekä Fazerin suklaatia ;) jännitti aluks mitä muut tykkää, koska kala ei oo niin suosittua varsinkaan amerikkalaisten keskuudessa, mutta kaikki rakasti mun ateriaa, joten jäi hyvä mieli ! :)

Pari viikkoa sitten oli myöss kuoron ja bändin kisat. Matkustettiin eri kouluun bussilla ja esiinnyttiin siellä tuomareille ja koululaisista koostuneelle yleisölle ensin kuoron ja sitten bändin kanssa. Pärjättiin ihan okei hyvin. Samalla viikolla oli myös soolo- kisat kuorossa, eli kaikki lauloi oman soolokappaleen tuomarille ja hän arvosteli sen jälkeenpäin. Oli tosi hyvä kuunnella ammattilaistuomarin neuvoja ja ohjeita, ja saada oppia missä voisi parantaa. Sain parhaan mahollisen arvosanan, eli sain mahollisuuden mennä 'jatkokisoihin', joten päätin hyödyntää mahollisuuden. Jatkokisat on muutaman viikon päästä lauantaina. Mun soolokappale on Homeward Bound, tosi nätti biisi. Päästiin jatkoon myös naisten kuoron kanssa kappaleella The Little Turtle Dove. :)

Huhtikuu näyttää tosi kiireiseltä jo valmiiksi, paljon suunnitelmia. Tän viikon torstaina lähetään perheen kanssa Duluthiin! ;) perjantai ja maanantai on spring break & pääsiäinen, niin ei oo koulua. Vuokrattiin mökki Lake Superiorin rannalta ja meinataan ajaa autolla North Shorea pitkin. Ray liittyy seuraan perjantaina. Siellä on myös kaupunki, jonka nimi on Finland ja luultavasti ollaan menossa sekin katsastamaan! ;)

Terkkuja ja iloista kevään alkua kaikille! <3

1 kommentti:

  1. Hei Annu,
    mukava lukea taas kuulumisiasi ja vierailusta Finland kylään. Taitaa olla tosiaan sekalainen tunteiden sekamelska kotiinpaluussa, mutta hienoa, että pidät vaihtarivuotta elämäsi parhaimpana päätöksenä.
    Tervetuloa takaisin,
    Janne

    VastaaPoista