sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Happy New Year !

Aika päivittää taas blogia :). Paljon on taas tapahtunutta, koska joulunalus aika on aina kiireistä, sekä joululomalla tuli tehtyä paljon kaikkea.

Aloitan nyt alusta kumminkin. Kuoron joulukonsertti meni siis hyvin ja mun pianosäestys myös. Käytiin yhtenä iltana katsastamassa Christmas Train, joka saapui Janesvillen läheiseen kylään. Se oli aika hieno, kaikki junavaunut koristeltu jouluvaloilla ja junan pysähdyttyä sieltä astui joulupukki viihdyttämään lapsia ja yhtäkkiä yhden vaunun seinä aukesi pamahtaen ja sieltä paljastui lava, jolla oli sitten artistit laulelemassa! Viritti kyllä hyvin joulutunnelmaan :).







Käytiin myös katsomassa kuoron kanssa se Hairspray- musikaali ruokateatterissa. Tarkoitti siis sitä, että siellä yleisö istui ruokapöydissä eikä normaaleja penkkejä ollut ollenkaan, ja ennen esitystä kaikille tarjottiin ateria. Väliajalla sai tilata jälkiruokaa. Oli kiva ja erilainen teatterikokemus ja musikaalikin oli ihan hyvä..:) vaikka täytyy kyllä nyt ihan väkisin sanoa, että leffaversio on parempi :D.
Koulun korispeleissä ja wrestling-meeteissä tuli käytyä monesti ennen joulua. Koulussa vaan tahti koveni, koska kaikki opettajat halusivat antaa kaikenmaailman projekteja ja tehtäviä, jotka piti saada ennen joululomaa valmiiksi. Stressi täytti kyllä arjen siis myös.

Viikko enne joulua me järjestettiin alueen vaihtareille omat joulupippalot meillä:) Oli kiva ilta syöden, jutellen ja laulaen karaokea, sekä pelaillen ja tutustuen pariin uuteen ihmiseen. Vaihdettiin myös joululahjoja, koska kaikki oli tuonut yhden, mutta tehtiin se pelaten peli, että kaikki saa varastaa toisen saaman paketin omalla vuorolla. Lopulta kaikki oli siis toivottavasti tyytyväisiä lahjoihinsa.

Joululoma alkoi torstaina yli-rennon koulupäivän jälkeen. Ei siis kirjaimellisesti tehty mitään, käytiin vaan istumassa kaikilla tunneilla enne puolta päivää ja sen jälkeen sai päättää meneekö katsomaan leffaa vai pelaamaan pelejä. Menin sitte kattomaan viimesen piratesin, kun on jäänyt näkemättä..mutta koko ajan tuli katsottua kelloa, että milloin se loma oikein alkaa. Olin totisesti niin yliväsynyt ja stressaantunut koulunkäyntiin, että olin enemmän kuin tyytyväinen kellon soidessa. Päivän piristys oli kyllä, kun menin ulos odottamaan busseja ja mun bussikuski oli ainoana 7.stä bussista pukeutunut joulupukiksi! Mun bussikuski on muutenkin tosi kiva ja hassu mies, että sopi sille jotenki hyvin. Oli vaan niin hassun näköstä, kun mun keltainen bussi kurvas paikelle ja siellä ajajan paikalla töröttää punainen joulupukki virne naamalla. Sit se vielä jakoi meille karkkisauvatki!:)

Eka lomapäivä meni rentoillen. Aamulla mentiin kyllä Hannan kanssa kolmeksi tunniksi liikkumaan YMCA.han, ja Hanna oli ollut meillä yötä edellisenä iltana. Illalla katsottiin perheen kanssa suomalainen elokuva Joulutarina ( Kiitos Anjan, joka lähetti sen! ) tekstityksien kera. Perhe tykkäsi kovasti ja jotenki se vasta kunnolla viritti mut joulutunnelmaan, koska täällä ei jotenki silti päässy tunnelmaan ilman suomalaisia jouluperinteitä ja joululauluja. Räikeät jouluvalot ja valo-otukset jokaisen talon pihalla kyllä kertoi joulun lähestymisestä jo ainakin kuukauden etukäteen, mutta jotenkin se kotoisa tunnelma puuttui. Päivänä ennen aattoa mietittiin vaan Hannan kanssa, että huominen aatto tuntuu ihan normaalilta lauantailta, kun fiilis puuttui ja tietenkin oma perhe.

Aattoaamuna ajettiin aamuvarhain Minneapolikseen Lisan veljen perheen luokse aattoaamun brunssille. Siellä oli siis hostäidin puolen sukua paljon paikalla. Oli mukava päivä syöden hyvin ja viettäen aikaa suvun kanssa. Siellä oli semmoinen lahjasysteemi, että kaikki oli tuonut yhden joulusukan täynnä tavaraa ja kaikki sai nuoremmasta vanhempaan järjestyksessä valita yhden sukan. Mä sain appelsiineja? :D pari myslipatukkaa, joulukoristeen ja kahenkympin lahjakortin urheilukauppaan. Sukka, jonka mä vein sisälsi suomalaista suklaata ja suomalaisen tonttukirjan kiitos äitin lähetyksestä! Ne sukulaiset oli myös ostanut jostain glögiä ja maisteli sitä ihmeissään kylmänä ja mun piti sitten kertoa, että yleensä se keitetään ja ne alko ihan innoissann lämmittelemään sitä sitte. Iltapäivällä menin serkkujen kanssa niille luistelemaan, koska niiden takapihalle oli tehty luistelukenttä. Sit ne viel esitteli mulle ihan mielettömän puumajan, oikeesti siin oli kaikkee mahollista liukumäestä palomiestankoon, haha just huippu.Aatto iltana vietettiin aikaa perheen kanssa, syötiin hyvä ateria ja avattiin lahjat. Sain kaikkea ihanaa suomesta ja amerikasta, en jaksa edes luetella, mutta laitan kuvan, kiitos kaikille! <3

Jouluaamu oli erilainen kuin kotona, koska täällä käy siis santa täyttämässä joulusukat aaton ja joulupäivän välisenä yönä. Sain vielä kaikkea kivaa, eli siis uudet lahjat joulusukasta! :) syötiin myös jotain tässä perheessä perinteisiä jouluaamun muffinssin tapaisia juttuja hunajavoin kanssa aamupalaksi, jonka jälkeen suunnattiin jouluaamun kirkkoon. Joulupäivänä ajettiin Owatonnaan Miken siskon perheen luokse ja siellä oli hostisän puolen suku. Syötiin taas hyvin, avattiin lahjat( siis voi luoja, ku lahjoja vaan sateli kaikkialta, tuli ihan hassu olo, kun kaikki sukilaisetki oli mulle ostellu lahjoja). Sitte tehtiin kävelylenkki ja vaan rauhoituttiin.

Tapanina( jota ei täällä silleen tunneta) mentiin lounaalle Miken vanhemmille ja sain maistella lutefiskiä elikkä suomalaisittain lipeäkalaa, namskis :D no ei se oli ihan hyvää. Ja kerroin että suomalaisessa joulupöydässä se on ihan perinteenä. Hostisän isällä on juuret Norjassa, joten niillä on monesti jotain norjalaisia reseptejä, kuten tämä lutefisk, sekä suomalaisen rieskan näköinen Lefse, joka on delicious! Katottiin siellä uudestaan Joulutarina sukulaistne kanssa ja kaikki tykkäsi :). Ja sain olla ylpeä kauniista suomalisista Lapin maisemista.

Tiistaina aamulla menin punttiharkkoihin, mutta puoleltapäivin Mike heitti mut puoleenväliin meitä ja Woodburyä, jossa Heidi asuu ja Heidin perhe poimi mut kyytiin. Mentiin eka niille ja sitten shoppailtiin Heidi, minä ja Heidin hostsisko Lesley muutaman tunnin ja mentiin ravintolaan. Siellä sitten Lesleyn kanssa ei meinattu pysyä vakavina, koska me tiedettiin jotain mitä Heidi ei. Nimittäin Heidin perhe oli järjestämässä hänelle Yllätyssynttäreitä ja oli hauska kun tiesin etukäteen kaikki miten Heidi saadaan alakertaan ja yllättymään ja mä opetin puhelimessa Heidin hostäitille, miten lausutaan yllätys, että kaikki voi sitten sen huutaa. Heidi kyllä yllättyi totaalisesti, mikä oli tosi hyvä juttu! Oli kiva ilta siellä juhlimassa ja tutustuin Heidin Woodburyn kavereihin! Seuraava yö meni päivittäessä kuulumisia ja seuraavana iltapäivänä pitikin lähteä. Mutta oli mahtava viettää aikaa Heidin kanssa!

Keskiviikkona mun perhe tuli siis Minneapolikseen myös ja mentiin Water Park of Americaan, joka oli ihan Mall of American vieressä. Se oli iso sisävesipuisto hulluine liukumäkineen. Meidän perheen mukana oli pari sukulais -lasta ja oli kyllä hauskaa siellä! Yövyttiin vesipuiston hotellissa ja saatiin siis mennä uimaan vielä seuraavanakin aamuna vähäksi aikaa. Sitten lähdettiin lounaalle Woodburyyn ja sieltä St. Pauliin katsastamaan Capitoli eli hallintorakennus. Oli muuten tosi kaunis rakennus! Kävästiin vielä jossain sisäpuutarhassa enne kuin ajettiin uudestaan Minneapolikseen hienoon Guthrie- teatteriin katsomaan näytelmä Christmas Carol. Oli tosi hyvä ja ennen sitä syötiin teatterissa hienosti.

Perjantai-iltana mentiin hostvanhempien ja muutaman kaverin kanssa katsomaan elokuva New Year's Eve, joka taas viritti hyvin uudenvuoden tunnelmaan!

Lauantaina eli uudenvuoden aattona meillä oli illalla ohjelmassa tubingparty Mount Katossa ( joka on laskettelukeskus Mankatossa) ja tubing on siis isoilla renkailla laskemista lumessa alas! Oli ihan huippukivaa!! Siellä oli mun ja Benin kavereita, koska hostäiti voitti tän jutun radiohuutokaupassa 12 hengelle. Saatiin vielä ilmaista pizzaa 3 tunnin laskemisen jälkeen. Ainiin ja siellä alkoi yhtäkkiä vaan satamaan VETTÄ joulukuun viimesenä päivänä? Ja ne sulki sen rinteen etuajassa, koska siellä oli vissiin ukkonen ja salamoitakin näkynyt. Räntäsade oli kyllä tosi sankka ja hyvä että päästiin kotiin turvallisesti, koska ei melkein eteensä nähnyt. Kaverit tuli meille siinä ilta 9 jälkeen litimärkinä, mutta onnellisina. Loppuilta sujui syöden, sekä leffaa ja New Yorkin keskiyön pallonpudotusta TV.stä katsellen, sekä karaokea laulaen. Tasan keskiyöllä mentiin ulos ja laskettiin sekunteja ja sitte kaikki vaan halaili toisiaan ja toivottelimme hyvät uudet vuodet. Pojat ampui pari pientä rakettia ja sitten siellä syttyi lumisotakin. Lumimyräkkä oli senverran paha, että ihmiset sai jäädä yöksi jos ei kyyti voinut tulla hakemaan teiden takia. Tänne jäi sitten loppujenlopuksi neljä ihmistä ja tuli sitten juteltua ja valvottua melko myöhään. Mutta oli aivan mahtava uusivuosi kera huippujen ihmisten! Niin kivaa, että ihan pakko hehkuttaa! :)

Tänäaamuna meillä oli tavallaan 5. joulu tällä kertaa serkkujen perheiden kanssa. Syötiin taas kerran hyvin, kun on tämä joulunaika meneillään ;) ja avattiin taas kerran lahjat. Sain tänä jouluna täällä varmaan enemmän lahjoja , kuin ikinä Suomessa hahhah, pitää varmaan ostaa toinen matkalaukku kotiin tullessa.  

Huomenna viimeinen vapaapäivä ja tiistaina 3. päivä takaisin kouluun. Aa kun ihanaa :). Oon kyllä sillein innoissani, että kouluvuosi on jou puolivälissä :o ja kokonaisajasta yli 4kk takana ja alle 6kk edessä...tänä vuonna kuulkaa nähdään ihmiset! :) tosi hassua vaan, että aika on mennyt näin hurjaa vauhtia. Luulen, että kevät aika menee vielä nopeampaa kuin tämä syksy meni. Aion vaan nauttia nyt kaikesta täällä, koska kohta sitä ollaan jo kotona...! :)

p.s. En muista oonko kertonut, että oon menossa pienella matkalle tän kuun 20.pv hostäitin kanssa, hänen siskon luokse North-Carolinaan ja mennään myös yhdeksi yöksi meren rannalle South-Carolinaan. Oon innoissani ! :)

Toivottavasti kaikilla oli hyvä startti uuteen vuoteen! <3 terkuin Annu
jos joku sattuu tätä lukemaan niin lisään loput kuvat huomenna...

1 kommentti:

  1. oijooiii! kuulostaa siistiltä:D lisäile ihmeessä kuvii:P hyvää uutta vuotta sinnekki!<3 T.elsa

    VastaaPoista