tiistai 29. toukokuuta 2012

SUMMER!

 Terveppaterve ja hyvaa kesaa! Huomenna viimenen paiva koulussa... ja  loppuviikko taynna suunnitelmia.

Pari viikkoa sitten torstai-iltana olit trackmeet, ja ku  sielta palasin kotiin illalla, niin Heidi se siella odotteli meilla kotona :). Juttua riitti yomyohaan, ja seuraavana paivana me kaksi suomalaista valloitimme yhdessa St. Clairin koulun. Oli kiva koulupaiva, Heidin kulkiessa mukana :). Koulusta suoraan Trackmeettiin ja kylla muuten auttoi, kun Heidi siella kannusti mua suomeksi! :) Mun 4x800m viestissa ja 4x400m viestissa, kuulin kun Heidi siella karjuu suomeksi ' nyt Annu painat taysilla viimeset sata metria!! ' haha ja kylla antoi lisapoweria ;) Perjantai iltana vaan sitte rentouduttiin kotona, kun meni aika myohaan siella meetissa. Nukutiin ulkona asuntoautossa 2 seuraavaa yota :).

Lauantaina herattiin ajoissa ja esiteltiin Heidille farmia. Paastiin olemaan mm. lehmavartijoita, kun niita siirrettiin pellolta pellolle :). Iltapaivalla tehtiin Heidin ja Lisan kanssa 12 mailin pyoralenkki Mankatossa. Pyoraily on kylla niin ihanaa, kun sita ei oo tehny pitkaan aikaan! Mut mulle ostettiin edullinen pyora jostain varastomyynnista, niin aion alkaa pyorailemaan taalla lahimaastoissa, kun kesa tulee :) Illalla mentiin shoppailemaan Mankatoon, ja sielta syomaan perheen kanssa.

Sunnuntai aamuna ajettiin Minneapolikseen ja jatettiin Heidi kyydista. Kiiitos Heidi viikonlopusta ja visiitista! Jatkettiin siita Twins- baseball- peliin, ja oli kylla kokemisen arvoinen. Stadium oli mun mielesta iha mielettoman hieno! Voitettiinki viela se peli, Kanadan Torontolaisia vastaan  :) Olihan se aitienpaivakin, niin pelin katkoilla oli extraohjelmaa sen vuoksi. Sunnuntai iltana tyoskenneltiin viela nelisen tuntia mun 'bookclub' ryhman kanssa, koska meidan piti teha enkun tunnille book trailer kirjasta, jonka luimme. Mut se oli aika hauskaa, nii ei ollu paha :).

Track on nyt virallisesti ohi. Jerseys palautettu ja yksi haikeus lisaa. Opin niin tykkaamaan harkoista, ihmisista, track suppereista, ja aivan kaikesta. Viime viikolla oli viimenen meetti mulle eli sub-sectionit, ja en paassy pidemmalle. Tyttojen 4x800m viestissa tultiin 3. ja meian olis pitany ottaa 2. niin oltais menty jatkoon. Lahelta piti, mutta ei voi mitaan. Juoksin myos yksiloitten 800m, mutta en kylla tosiaan siinakaan mihinkaan jatkoon mennyt...haha. Taalla mennaan kovaa.

Viime lauantaina oli Benin party ja oli oikein onnistunut! Ihmisia ja ruokaa oli paljon, ja kaikilla riitti kivaa toivottavasti. Myohemmin saman iltana mun kaverit yllatti mut yllatyssynttareilla pihavajassa. Oli oikein mukava ilta ja kiva synttaripaiva! :)

Tama viikonloppu vietettiin mokilla. Aurinkoa, relaamista, nukkumista.

Koitan viela sita kuvapostausta tehda tassa kesan aikana..:)

4 viikon paasta olen lentokentalla, ja jatan Minnesotan taakseni.

Terkkuja Suomeen, kohta nahdaan! <3

torstai 10. toukokuuta 2012

Easter Break & Prom & Life in general

Heippa!

Tassa sita nyt ollaan toukokuussa ja vaihtovuoden viimesta viedaan. Hassu sanoa, mutta ensi kuussa nahdaan!
Kaikki varmasti/ toivottavasti ymmartaa, etta tassa on nyt vahan ristiriitaisia tunteita kotiinpaluusta. Tiesin, etta se tulee olemaan hankalaa, mutta en ikina olis osannu arvata miten surullista se tulis loppujen lopuksi olemaan. Tottakai on ihana palata kotiin, ja nahda kaikki rakkaat ihmiset pitkasta aikaa, mutta tieto siita, etta tulen jattamaan taman tutuksi tulleen Amerikan elamani taakseni lopullisesti, vetaa sanattomaksi. Itketty on jo muutamia kertoja, kun kaikki pikkuasiat alkaa muistuttamaan, etta olen tekemassa jotain viimeista kertaa ja kouluvuosi, samoin kuin track alkaa lahenemaan loppuaan. Aion kylla tulla takaisin tulevaisuudessa vierailemaan. Kylla taytyy sanoa, etta paatos lahtea vaihtariksi, oli yksi tahan astisen elamani suurimmista, vaikeimmista, ja lopulta parhaimmista paatoksista.

Mutta tan tunnekuohun jalkeen, vois menna asiaan :D. Mentiin perheen kanssa Duluthiin paasiaislomalla. Ajettiin torstaina sinne ja majoituttiin vuokrattuun rantataloon. Perjantaina ajettiin pitkin North Shoren rannikkoa, ja pysahdyttiin erilaisille nahtavyyksille/ luonnonmonumenteille. Ensimmainen etappi oli kyla nimelta Finland. Tonne mentiin mun toiveiden mukaisesti, koska kyllahan mua kiinnosti kayda katsastamassa Minnesotan Suomi. Kyla oli kylla aivan minimaalinen, eika siella ollut oikein mitaan. Huoltoaseman seinassa oli iso maalaus yhdistettyna Suomea ja Minnesotaa, ja kauppa oli Suomi- henkinen, lippuineen yms. Suomi- seuran ilmoituksineen. Sen jalkeen ajettiin kylan peralle, missa oli metsan reunassa 'Minnesota Finland Heritage Site'. Paikka ei valitettavasti ollut viela auki, kun oli huhtikuuna alku, mutta kaveltiin paikkaa ympari ihan muuten vaan. Alueella oli suomalainen koulurakennus, huussi, museo, sauna, yms. Kaikki nimet oli kirjoitettu suomeksi. Siella on jonkunnakoinen aktiivinen Suomi-seura, joka jarjestaa tapahtumia, ja kierroksia alueella. En siis paassyt puhumaan yhtaan suomea, koska ei tavattu yhtaan suomalaista. Oli kiva nahda paikka joka tapauksessa :).

Jatkettiin North Shoren maisemareitilla ajelua, koko loppupaiva ja pysahdyttiin mm. Split Rockin majakalla, Grand Marais- kaupungissa. Lauantaina Ray liittyi mukaan ja vietettiin paiva Duluthissa, ja mentiin katsastamaan joku talomuseo. Sitten mentiin aktiivipuistoon, ja vetta tuli taysilla, mut se ei menoa haitannut. Pelattii  minigolfia, ajettiin vaijerilla alas laaksoon, ja mentiin semmonen 'ajorata', mika kiemurteli alas laaksoon as well. Ilta relattiin kampassa ja saunottiin suomalaisessa Harvia- saunassa. Kylla oli mahtavaa istua saunassa 8 kuukauden jalkeen. Sit juostiin viela huthikuun- lampoiseen Lake Superior- jarveen saunasta kasin.

Sunnuntaina paatettiin viela ajella Goosberry Falls- luonnonpuistoon. Mahtavia vesiputouksia puisto taynna.

Huhtikuussa oli mun kuorosoolon jatkokisat. Saatiin taas superior naisten kuoron kanssa, seka sain superiorin myos omasta soolostani. Illalla oli singtarparty kaverilla.

Seuraavana viikonloppuna oli viimeinen YFU- meeting. Koko meetinki kasitteli kotiinpaluuta, ja kylla sekin aika haikeaksi veti.

Koulu alkaa lahenemaan loppuaan, joten aineista on Finals- kokeita, seka viimeisia projekteja.

Track lahenee loppuaan myos. Voin vihdoinkin juosta! Meetteja eli kisoja on pari kertaa viikossa, ja ne on kivoja. Oon tahan asti juossu 800m ja 400m. Jokaista meettia edeltavana iltana meilla on Track supper, eli ateria jonkun joukkuelaisen talossa. Ne on tosi kivoja, ja paasee hengaamaan joukkuelaisten kanssa. Eka aina syodaan mahtavaa( yleensa pastaa) ruokaa, ja sitte katotaan leffaa tai tehaan mita ikina keksitaanki. Nice idea! Suomessaki toimis :)

Pari viikonloppua sitten oli kauan odotettu PROM :).
Aamulla menin Lisan kanssa manikyyriin ja pedikyyriin, koska sain hanelta lahjakortin paasiaiskoristani. Sitte paastiin kotiin ja Lisa aloitti saman tien tekemaan mun kampausta. Onnistu tosi hyvin! Chelsea tuli meian taloon ekaksi, ja meian deitit tuli hakemaan siina yhen aikaan. Ajettiin Mankatoon ottamaan kuvia 20 hengen ryhman kanssa. Sen jalkeen mentiin ostariin ja karuselliin mekkojen kanssa, koska se on kuulemma traditio. Oli aika hupaisaa, ihmiset vaan katteli ihmeissaan ja pikkutytot ihasteli kaikkien tyttojen mekkoja. Sitten mentiin meian pienen 4 hegnen ryhman kanssa syomaan Olives- ravintolaan. Ravintola oli ihan Grand March- rakennuksen, eli Civic Centerin vieressa ja Grand March alkoi 7pm. Se oli janna kokemus. Keskella lattiaa oli valaistu catwalk ja yleiso( vanhemmat, sukulaiset, ystavat, opettajat) istui catwalkin molemmin puolin, ja sitten jokainen pari kaveli nimien kuulutettua pitkin catwalkia ja meidan piti pysahtya nelja kertaa puolin ja toisin, etta ihmiset voi ottaa kuvia. Grand Marchin jalkeen, catwalk siirrettiin ja paikalle syntyi tanssilattia. Dance oli yks parhaista hetkista koko paivassa. Oli huippua! Se loppui klo 12 pm ja oli puolisen tuntia aikaa siirtya After Prom Partyyn koululle. After Prom party oli siis koululla, mika kuulosti aluksi tylsalta idealta, mutta osoittautuikin hauskaksi partyksi! Koulu oli koristeltu hienosti, ja tarjolla oli ruokaa, peleja, hierontaa, komedia- show, taikuri, pilapiirrosten piirtaja, koripalloa, ja muuta kivaa. Kaikki voitti jotain palkintoja ja lahjakortteja. Siella sai sitten vapaasti kulkea klo 1am-4am. Lopulta mun deitti vei mut kotiin ja mrnin vasyneena suoraan nukkumaan. PROM oli kokonaisuudessaan hyva kokemus, ja hauskaa oli! (:

Meilla on tanaan meetti, ja sen jalkee Heidi on tulossa kylaan ekaa kertaa tanne. Huomenna Heidi tulee mun kanssa kouluun ja sen jalkeen track meettiin. Heidi on taalla lauantainkin viela, ja sunnuntaina oon menossa Lisan, Rayn ja Benin kanssa Twins baseball peliin ekaa kertaa elamassani! :)

Ensi lauantaina, (joka sattuu myos olemaan mun synttaripaiva) meilla on Benin graduation party, ja melkeen parisaaa vierasta tulossa. :)

Iloisia ja kesaisia terkkuja taalta sinne Suomeen!

P.S.
Lupaan tehda erillisen kuvablogin kaikista kuvista, mitka oon jattany lataamatta, heti kun aikaa loytyy( luultavasti vasta kun koulu on ohi..)