perjantai 25. marraskuuta 2011

Heippa taas pitkasta aikaa!

Taas vähän liikaa aikaa vierähti edellisestä kirjoituksesta, hups!
Taalla elama rullailee tasaiseen malliin:).

Useita viikkoja sitten...meilla oli pienoinen loma MEA, koska opettajilla oli koulutusta koko Minnesotassa. Me lähdettiin Lisan ja Benin + kolmen mun kaverin kanssa vuokramökille kaakkoon, melkein Iowan rajalle. Siel oli tosi kivan näkösrt maisemat ja meilla oli kivaa, harmi että oltiin vaan yksi yö. No mut ehittiin silti tehä kyllä paljon kaikkea::) Keskiviikkoiltana ajomatkan jälkeen mentiin vaan kylälle syömään ja käppäilemään ja sit palailtiin mökille viettämään iltaa leffan ja pelien merkeissä, rentoa lomailua. Torstaina herättiin heti aamutuimaan ja suunnistettiin Niagara Cave- luolille. Tehtiin siellä luolakierros ja mentiin tosi alas ahtaita ja mutaisia luolakäytäviä, oli aika jännää( mun eka kerta luolassa ). Sit siel ihan alhaalla opas vaan kertoi, miten entisaikaan ihmiset kulki siellä pelkässä kynttilänvalossa ja hän päätti näyttääå meille sen pilkkopimeyden sammuttamalla meidän taskulampun ja se oli tosi ahdistavaa mikä sysimusta pilkkopimeys sinne ahtaaseen ja syvaan luolakammioon iski. Huihui, oli pakko miettia että jos se lamppu ei enää sytykkään, koska siel ei nähny _yhtään_ mitään, ei ees omaa kättä parin sentin päässä naamasta. Lisäksi siellä noin keskivälissä matkaa alas oli hääpaikka! Hullut jenkit :D Valkonen kaari ja pari valkosta puupenkkiä ja kaikki pienessä onkalossa.
Tää on sen vuokramökin takapihamaisemaa
                                            

Tämäkin mökkiympäristöä ja noi talot takana oli niitä mökkejä
                             


Lanesboron söpö ja perus amerikkalainen pikkukylä
                                     


Tästä tuli vähän tämmönen heilahtanu seepiataidekuva:D mutta siellä ollaan Hanna, minä, Ben, Kana ja Kasper
                                                 

Ihka aito ja punainen paloposti!!
                                                        
Tää on ihan selvästi joku cool kantabaari
                                                
Puhelinkoppi!
                                                                  
Hääkappeli luolassa
                                                              
Luolakäytävät oli kaikki tommosia kivan kaposia
                                          

Kattokaa tarkkaan! Täs on meinaan tarkotus olla käsivarsi sormet alaspäin
                               

Luolan jälkeen riennettiin Harmonyn keskustaan syömään ja matkalla poikettiin Iowan puolella ihan vaan siksi, että oltiin reilun mailin päässä ja me vaihtarit oltiin innoissamme uudesta osavaltiosta :D Tässä todiste, että Iowassa oltiin!

Poikkesin jopa muutaman metrin Iowan puolelle!
                                 

Iltapäivälle oltiin suunnitelty menevämme Amish-kierrokselle ja sain siitä esimakua lounaspaikassa, koska siellä nurkassa istui ihkaoikea Amish! Meinasin alkaa nauramaan, anteeksi, mutta niitten tyyli on vaan aika hassu...pistän tänne youtube-linkin Amisheista ja uskokaa huviksenne, ne oli just tommosia!! :o Vuokrattiin siis keskustasta äänilevy autoon ja ajettiin ohjeiden mukaisesti maalle ja eri amish-tiloille. Siellä myytiin paljon käsitöitä ja jotain leipomuksia. Ne ihmiset on aika jänniä, ne ei siis usko sähköön, joten elämä on aika askeettista. Ja käytös on todella konservatiivista ja hillittyä. Yhessä leipomossa oli sellanen parikymppinen tyttö myyjänä, joka oli pukeutunut tosi vanhanaikaisesti ja sen ilme oli niinku kivi. Tyhjät silmät, eikä hymynkarettakaan. Ja se äänilevy kertoi esim. tyttöjen ja poikien välisistä kontakteista, että tyyliin parin ryhmätapaamisen jälkeen saa ottaa katsekontaktia ja haha kaikkee outoo! Ja kumppani löytyy siis omasta tuttavapiiristä ja yhteisöstä. Kuvia ei saanut ottaa ollenkaan, koska ne ei tykkää siitä yhtään. Mutta ei amisheista enempää, kattokaa toi video!;)
http://www.youtube.com/watch?v=-VAp62IfXkI




Mielenkiintoisen kierroksen jälkeen meillä riitti vielä virtaa ennen kotiinlähtöä, joten päätettiin vuokrata hauskat pyörät kylältä ja ajella niillä tovin! Oli hauska kokemus, koska vuokrattiin 4-paikkainen pyörä ja 2-paikkainen pyörä ja vuoroteltiin niillä. Ja sitten viiletettiin pitkin kylänraittia:)

Tää oli aika raskas polkea nelistään ja penkit oli kovia, mut hauska vehje




Tää oli ihan huippumukava ajella, ihan ku olis nojatuolissa istunu 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti