maanantai 12. joulukuuta 2011

Thanksgiving & Black Friday & something else

Päätinpäs nyt kertoa vähän tuosta Thanksgivingistä eli kiitos -päivästä, jota vieteltiin täällä pari viikkoa sitten.

Thanksgiving break alkoi keskiviikkona, kun päästiin koulusta kotiin jo puolenpäivän aikaan. Ilta menikin siinä järjestellessä torstaista kiitospäivää varten, koska meille tuli lounaalle 23 sukulaista ja omaa perhettä oli täydet 5 henkeä paikalla. Ruoka oli aivan mahtavaa!! Ens vuonna aion kyllä järkätä oman kiitospäivän tai ainaki sen aterian ite ,koska meillä ei ikävä kyllä sitä ole Suomessa.Se sisälsi kaikkea hyvää kuten kalkkunaa, perunamuusia, maissia, papulaatikkoa, joku ihana mössö, joka oli kypsennetty sen kalkkunan sisällä + monta muuta hyvää ruokalajia, joita en muista. Sitten oli jälkiruuat, joista se tavanomaisin on pumpkin pie eli kurpitsapiirakka. Meilla oli myös pekaani ja suklaapiirakka ja isoveli Rayn synttärikakku, joka oltiin taas leivottu ja koristeltu hienosti Farmhouse- teeman mukaan hostäitin kanssa.

Meillä ei sitten sen kummempia traditioita ollut ruoan lisäksi paitsi, että lähdettiin koko porukka kävelylle tonne alas  wildwood parkiin, joka on ihan tossa lähellä joen tuntumassa. Siellä on semmone huisi riippusilta joen yläpuolella ja innostuttiin siellä sitte pomppimaan ja heiluttamaan sitä myös muutama aikuinen mukaanlukien...:) haha. Lopuksi Ben heitti koko lapsiklaanin kotiin miniautolla, joka on muuten niin siisti!

Thanksgiving täällä Amerikassa edeltää tunnettua Black Friday shoppailuyötä, jota minäkin pääsin kokeilemaan ! Käväistiin torstai-iltana about 20-22 välillä hostvanhempien kanssa parissa kaupassa ja nähtiin kaikki hullut jonot, jotka kiemurteli pitkin parkkipaikkoja. Ihmiset siellä jonotti tuolien ja vilttien kanssa tunteja ennen, kuin ovet avautui (suurin osa keskiyöllä, osa myöhemmin). Tarjoukset ja alennukset on niin hyviä, että ihmiset tulee ihan hulluiksi. Mentiin sitten kotiin nukkumaan ja nukuin vähän reilut kolme tuntia, enne kuin heräsin taas uutta shoppailuintoa puhkuen klo 3.15 aamuyöllä ja Allie ja Hanna tuli mut noutamaan vähän ennen neljää aamulla. Meinattiin mennä pariin isompaan kauppaan, mutta ei jaksettu jonottaa siellä yöllisellä parkkipaikalla, joten suunnistettiin suoraan ostoskeskukseen. Shoppailtiin siellä aamu 9 asti ja mukaan tarttui kyllä kaikennäköistä....:) joista osa oli kyllä joululahjoja! Mut oli niin halpaa, että oli ihan pakko ostella itellekin kamppeita. Mentiin Perkinsiin aamupalalle ja sitten kotia kohti väsyneinä rankasta shoppailukokemuksesta! Oli kyllä tosi hauskaa ja varmasti jotain mitä en tule Suomessa kokemaan. Täytyi kyllä pari kertaa hieraista silmiä ja miettiä oonko ihan järjiltäni, kun ostarin kello näytti 4.30 aamulla ja siellä me vaan shoppailtiin. Mutta ihmisiä oli liikenteessä, ja paljon!

Lauantai-iltana olin täällä ekassa jääkiekko-pelissä Mavericks vs. Alaska Seawolves. Ne oli lentäny kaukaa! Peli päättyi jatkoajalla tasan. Eka olin Alaskan puiolella, mutta vaihdoin puolta, kun huomasin erään kotijoukkuelaisen paidassa sukunimen Jokinen. Olin ihan innoissani, että jes suomalainen! Mutta lehdestä luin että etunimi on Justin, joten varmaanki joku kolmannen polven tapaus että se siitä.

Koulussa ei mitään ihmeitä ole tapahtunut. Mutta en varmaan osaa enbää kirjoittaa käsin ens vuonna lukiossa, koska naputellaan lähes kaikki kouluhommat noilla meiän miniläppäreillä. Totun liian helppoon elämäntapaan aijai...Ainiin oon myös lopettanut cookieiden ostelun btw tiedoitus haha, koska tajusin et ei oo ehkä ihan fiksuu ostella niitä harva se päivä. Mut ne vaa on maailman parhaita.

 Hehe ainiin oon Cyclone of the Month eli kuukauden sykloni :))! Joka kuukausi opettajat valitsee muutaman oppilaan, jotka on tehnyt jotain hyvää tai ansiokasta. Olin ihan pihalla mistä mä nyt oon sen ansainnu, mutta se selvisi lukemalla sieltä seinältä. Olin saanu korkeita arvosanoja ja osallistuin talenttiin. :D

 Viikko sitte perjantaina mentiin kattomaan Holidazzle-paraatia Minneapolikseen hostvanhempien ja pari sukulaisen kanssa.Se oli hieno paraati, joka kulki Minneapoliksen downtownissa ja paraatiautot oli koristeltu värikkäin jouluvaloin ja jonkun teeman(monet oli disney) mukaan. Oli kyllä ihan pirun kylmä seistä siellä kadunkulmassa. Ja täällä on ollut aika kylmää viimeaikoina...semmosta -16- - 20 celsiusta. Lunta on enää tosi vähän...toivottavasti sataa lisää.
Lauantaina oltiin Benin wrestling eli painiturnauksessa. Se on kyl ihan jännää katottavaa ja siistin näköstä tavallaa mut toisaalt outoo :D.
Sunnuntaina mentiin pulkkamäkeen<3

Viime viikolla koulussa oli erilaisia urheilutapahtumia, kuten wrestlingiä ja koripallopelejä, joita menin katsomaan. Käytiin myös YMCA.ssa urheilemassa ja aamuisin käyn edelleen ahkerasti. Tuolla YMCA.ssa käyään yleensä tiistaisin tanssiaerobic -tunnilla joka on melkein niinku zumba ja torstaisin zumbassa ja ne on molemmat tosi kivoja!! :) Perjantaina olin Hannalla leffaillassa ja lauantaina en tehny oikeestaan mitään. Oli vähän kipee olo niin tein koko päivän koulujuttuja sisällä. Kauheen paljo kaikkee kouluprojekteja ja kokeita nyt ollu..varmaanki siks ku joululoma lähestyy. Meinaa ihan stressi tulla. Eilen sunnuntaina käytiin erään kuolleen mummon visitaatiossa ja iltapäivällä mentiin sukulaistädin luo digikuva-partyyn. Oli vähän niinku tupperkutsut, mutta esittelijä kertoi miten tehdä kuvilla kaikkea hienoa tietokoneen avulla. Interesting :).

Tää viikko näyttää kiireiseltä! Tänään parin tunnin päästä on kuoron joulukonsertti:). Keskiviikkona ollaan menossa katsomaan sitä Hairspray -musikaalia jee oon innoissani! Muina iltoina on koulun urheilupelejä ja meiän olis tarkotus soittaa niissä pepbändin kanssa. Lauantaina me järkätään omat joulupartyt alueen vaihto-oppilaille.

Eipäs tässä sen kummempia. Lähden tästä vaihtamaan vaatteet ja avaamaan ääntä konserttia varten. Hyvää joulunodotusta sinne Suomeen!
Kuvia lisään myöhemmin, nyt ei ehdi :D

perjantai 25. marraskuuta 2011

Edelliseen tekstiin jatketta...

Joo entiiä mikä ongelma tuli edelliseen tekstiin, kun en pystynyt enää kirjoittamaan, mutta ei hätää, tein uuden tekstin! .

Tosiaan MEA jatkui vielä parilla päivällä ja mentiin vaihtariporukalla keilaamaan ja syömään hienosti italialaiseen ravintolaan ja sitten Chelsealle sleepoveriin! Viikonloppuna juhlittiin Kaseyn synttäreitä menemällä leffaan kattomaan Footloose, olipas aika hyvä:). Sunnuntaina oli toinen YFU-tapaaminen, tällä kertaa Mankatossa, niin ei tarvinnut kauas ajaa. Siellä oli vaan about 12 vaihtaria ja mun yllätykseksi myös 2 muuta suomalaistyttöä, mutta enpäs puhunut heidän kanssa sanaakaan suomea! :)

Kasper, Chelsea, Kana, Hanna and bowling!




Seuraava viikonloppu sujui Halloween teemoissa. Lauantaina menin NiShuanille juhlimaan ja siellä oli paljo porukkaa meiän luokalta. Katottii leffaa, tehtiin Hayride!( se tehään pimeessä ja auto/traktori vetää perässä lava-autoa, jonka kyydissä kaikki istuu vilttien alla ja siellä ajellaan pitkin peltoja kylmässä ja pimeessä tähtitaivaan alla, se on siistiä!) ja olin tehny sinne host-äitin kanssa hienon teeman mukaisen kakun, mistä ei nyt oo valitettavasti kuvaa, koska mun kamera teki tepposet ja kadotti kaikki kuvat parin viikon ajalta :(.
Sunnuntaina meiän luokka avusti ja järjesti halloween-partyt alakoululle, joten koko päivä meni koululla. Minä olin ongintakojulla..:).

Nää kurpitsat on siltä aikasemmalta kaiverruskerralta. Tein uudenkin, mutta senkin kuva hävisi kuvien mukana.

Maanantaina koitti real Halloween ja sen mukana kuuluisa lasten(ja tällä kertaa vähän vanhempienkin lasten) huvi, Trick&Treat - kierros! Pitihän sitäkin nyt päästä kerran elämässä kokeilemaan:D. Kierreltiin muutaman mun luokkakaverin kanssa St. Clairin kylän taloissa ja saatiin paljo karkkia...:p oli hauskaa anyway!

Trick&Treat-porukkamme

Jonkun talon koristelua


Karkkisaaliini!


Koulussa eleltiin ekan 1/4 vuoden viimestä viikkoa, joten kaikista aineista oli koe ja sen seurauksena seuraava maanantai oli vapaapäivä, koska opettajat antoi arvosanoja. Mulla meni eka quarter aika hyvin, kaikista aineista useimmista aineista A, parista A- ja yhestä B. Ja skaala on siis F-A.
Se viikonloppu oli tosi kiireinen! Perjantaina luikertelin koulusta muutaman tunnin aikaisemmin, koska lähdettiin hostvanhempien kanssa ajelemaan kohti Woodburyä ja Heidin musikaalia! Oi että kun oli ihana nähdä Heidiä 2kk jälkeen ja puhua pulista suomea ja soitella pianoa niin kuin normaalistikki ja sen jälkeen nähdä se musikaali ja Heidi siellä yhtenhä tähtenä muitten mukana! Kiitos kokemuksesta Heidi<3


Siellä se Heidi vetelee täysillä musikaalissa

Koskettava tapaamishetki

Nelikätiset sujui edelleen

 Lauantaina hostäiti värjäs mun hiukset tummemmiksi, koska ne oli niin kalmanhaalistuneet ja vaalenneet ja se kävi helposti, koska Lisa on siis parturi täällä kotona. Iltapäivällä mentiin Lisan äitin luokse kyläilemään ja siellä oli serkkuja ja pelattiin kadulla amerikkalaista jalkapalloa. Illalla oli Hannan ja Chelsean synttärit. Oltiin taas ahkeria kakunleipojia hostäitin kanssa ja tehtiin sinne Mall of America- ostoskassikakku! Tuli aika hieno vaikka itse sanonkin. Tai mä nyt vaan tein miten ohjeistettiin, koska siis tää hostäiti on ihan uskomaton kakkujenkoristelija ja ideoija! Ens vuonna kuulkaa tiiä mikä taiturileipuri mustaki on tullu...:p

Jenkkifutista





Mall of America cake


Hannan ja Chelsean synttäreiltä

 Sunnuntaina olin vaan kotona, koska vaihdettiin eteiseen kokolattiamatto ja oli siivoomista muutenkin. Illalla menin hostisän kanssa viemään lehmiä johonki myyntiin. Maanantaina oli siis vapaapäivä ja meille tuli illalla vaihtarit tekemään t-paidat, koska tiistaina oli 'Hug an exchange student day'. Saatiin sitten haleja paitojen ansiosta;).

Meiän koulun vaihtarit, paitsi Chelsea, joka ehti lähteä ennen kuvaa. Vasemmalta: Kasper, Kasey, Hanna, minä, Kana Ja Isak



Hanna työn touhussa

Torstaina nähtiin koulun näytelmä, jossa Ben oli mukana ja perjantaina mentiin kattomaan Lennyn musikaalia viereisen kylän kouluun ja quess what...se oli tismalleen sama kun Heidin musikaali viikko aikaisemmin eli Joseph and amazing technicolor dreamcoat. Lauantaina menin hostäitin ja Hannan kanssa käsityömessuille ja siellä pääsi virittäytymään joulutunnelmaan! Siel oli paljo kaikkii maistiaisia myös ja oltiin Hannan kanssa ihan innoissamme maistelemassa kaikkee:p Illalla mentiin vielä sukulaispojan 8-vuotissynttäreille. Sunnuntai-aamuna olin ekaa kertaa kirkossa täällä. Se oli ehkä hiukan pettymys, koska kaikki oli kertonut kuinka erilainen ja hauska kokemus kirkko on täällä. Mutta tää meiän kirkko oli kyllä aika tismalleen samanlainen kuin Suomessa ja vähän tylsänpuoleinen. Kirkko oli tosi pieni ja tyyliin puolet muutamastakymmenestä ihmisestä oli sukulaisia:D. Syötiin siellä vielä lounas seremonian jälkeen, koska kaikki oli tuonut erilaisia ruokia.

Hanna ja käsityömessuille menossa

St. Clairissa

Synttäreiltä

Hän oli erittäin suloinen 2-vuotias, joka roikkui mussa koko illan

Viime viikonloppuna mentiin kavereitten kanssa leffaan kattomaan Twilightin uusin osa ja sen jälkeen Perkinsiin syömään. Ja tähän väliin ilmoitus, että I love Perkins. Siel on tosi hyviä ja kivoja erilaisii ruokia ja paljo kaikkia aamupalavaihtoehtoja, joita voisin kyllä kutsua ihan ateriaksi. Lauantaina satoi ensilumi! Joka on kyllä nyt jo sulanut pois:(. Mentiin aamupäivällä YMCA.han urheilemaan ja sen jälkeen mekkokauppaan ihan vaan huvikseen sovittelemaan mahdollisia prom-mekkoja ja illalla Hannalle sleepoveriin. Sunnuntaina mentiin Mankaton yliopiston esittämään näytelmään Altar Boyz ja se oli hyvä! Istuttiin eturivissä parin sentin päässä lavasta ja sain ihastella 5 söpön pojan tanssi- ja laulutaitoja. Haha :D.









Ainiin, en sitten mennytkään koripalloon lentopallokauden päätyttyä, vaan aloitin hostäitin ehdotuksesta painonnostelun. Mun aamut näyttää siis nykyään tältä: herään joka arkiaamu klo 5.30, puen vaatteet ja riennämme koululle Benin kanssa, koska klo 6-7 siellä on punttiharkat Track-valmentajan kanssa innokkaille ja aamuvirkuille Track-oppilaille. Minäkin siis aion liittyä keväällä Trackiin eli yleisurheiluun ja aattelin, että tästä vois olla hyötyä. Mutta kumminkin, aamu 7 jkälkeen mulla on tunti aikaa koululla käydä suihkussa ja syödä aamupala :). Tykkään tästä aika paljon, koska 1) tunnen itteni tosi ahkeraksi 2) päivä lähtee hyvin käyntiin ja mulla on paljon energiaa koulupäivälle aamun kuntoilun jälkeen 3) tuun(toivottavasti) vahvaksi :D. Huono puoli on tuo aikainen herääminen, mutta oon jo tottunu tässä muutaman viikon jälkeen ja pitää vaan mennä aikaisemmin nukkumaan. Nyt mulla on siis iltapäivät pääosin vapaita. Paitsi, että suunniteltiin Hannan ja Chelsean kanssa menevämme Mankatoon YMCA.han muutaman kerran viikossa liikkumaan vielä lisäksi, koska hommattiin sinne jäsenyyskortit.

Meillä oli reilu viikko sitten eka bändikonsertti, jossa esiinnyttiin bändin ja jazz-bändin kanssa johon liityin vähän aikaa sitten ja soitin  pianoa, kellopeliä ja rumpuja.  Kuorokonserttikin lähestyy ja kuoro-open pyynnöstä saan säestää siellä pianolla parissa joululaulussa. Ollaan myös menossa kuoro/bändimatkalle joulukuussa katsomaan Hairspray-musikaalia Dinner-teatteriin.





Tällä viikolla oli vaan 2,5 päivää koulua, koska eilen torstaina, oli Thanksgiving-Day ja viime yönä Black Friday. Kirjoittelen niistä myöhemmin lisää, koska tästä alkaa tulla pitkä teksti.

Terkkuja Suomeen!
- anniina ( on tosi outoa, koska kukaan täällä ei kutsu mua annuksi, yllättävää...:D)

Heippa taas pitkasta aikaa!

Taas vähän liikaa aikaa vierähti edellisestä kirjoituksesta, hups!
Taalla elama rullailee tasaiseen malliin:).

Useita viikkoja sitten...meilla oli pienoinen loma MEA, koska opettajilla oli koulutusta koko Minnesotassa. Me lähdettiin Lisan ja Benin + kolmen mun kaverin kanssa vuokramökille kaakkoon, melkein Iowan rajalle. Siel oli tosi kivan näkösrt maisemat ja meilla oli kivaa, harmi että oltiin vaan yksi yö. No mut ehittiin silti tehä kyllä paljon kaikkea::) Keskiviikkoiltana ajomatkan jälkeen mentiin vaan kylälle syömään ja käppäilemään ja sit palailtiin mökille viettämään iltaa leffan ja pelien merkeissä, rentoa lomailua. Torstaina herättiin heti aamutuimaan ja suunnistettiin Niagara Cave- luolille. Tehtiin siellä luolakierros ja mentiin tosi alas ahtaita ja mutaisia luolakäytäviä, oli aika jännää( mun eka kerta luolassa ). Sit siel ihan alhaalla opas vaan kertoi, miten entisaikaan ihmiset kulki siellä pelkässä kynttilänvalossa ja hän päätti näyttääå meille sen pilkkopimeyden sammuttamalla meidän taskulampun ja se oli tosi ahdistavaa mikä sysimusta pilkkopimeys sinne ahtaaseen ja syvaan luolakammioon iski. Huihui, oli pakko miettia että jos se lamppu ei enää sytykkään, koska siel ei nähny _yhtään_ mitään, ei ees omaa kättä parin sentin päässä naamasta. Lisäksi siellä noin keskivälissä matkaa alas oli hääpaikka! Hullut jenkit :D Valkonen kaari ja pari valkosta puupenkkiä ja kaikki pienessä onkalossa.
Tää on sen vuokramökin takapihamaisemaa
                                            

Tämäkin mökkiympäristöä ja noi talot takana oli niitä mökkejä
                             


Lanesboron söpö ja perus amerikkalainen pikkukylä
                                     


Tästä tuli vähän tämmönen heilahtanu seepiataidekuva:D mutta siellä ollaan Hanna, minä, Ben, Kana ja Kasper
                                                 

Ihka aito ja punainen paloposti!!
                                                        
Tää on ihan selvästi joku cool kantabaari
                                                
Puhelinkoppi!
                                                                  
Hääkappeli luolassa
                                                              
Luolakäytävät oli kaikki tommosia kivan kaposia
                                          

Kattokaa tarkkaan! Täs on meinaan tarkotus olla käsivarsi sormet alaspäin
                               

Luolan jälkeen riennettiin Harmonyn keskustaan syömään ja matkalla poikettiin Iowan puolella ihan vaan siksi, että oltiin reilun mailin päässä ja me vaihtarit oltiin innoissamme uudesta osavaltiosta :D Tässä todiste, että Iowassa oltiin!

Poikkesin jopa muutaman metrin Iowan puolelle!
                                 

Iltapäivälle oltiin suunnitelty menevämme Amish-kierrokselle ja sain siitä esimakua lounaspaikassa, koska siellä nurkassa istui ihkaoikea Amish! Meinasin alkaa nauramaan, anteeksi, mutta niitten tyyli on vaan aika hassu...pistän tänne youtube-linkin Amisheista ja uskokaa huviksenne, ne oli just tommosia!! :o Vuokrattiin siis keskustasta äänilevy autoon ja ajettiin ohjeiden mukaisesti maalle ja eri amish-tiloille. Siellä myytiin paljon käsitöitä ja jotain leipomuksia. Ne ihmiset on aika jänniä, ne ei siis usko sähköön, joten elämä on aika askeettista. Ja käytös on todella konservatiivista ja hillittyä. Yhessä leipomossa oli sellanen parikymppinen tyttö myyjänä, joka oli pukeutunut tosi vanhanaikaisesti ja sen ilme oli niinku kivi. Tyhjät silmät, eikä hymynkarettakaan. Ja se äänilevy kertoi esim. tyttöjen ja poikien välisistä kontakteista, että tyyliin parin ryhmätapaamisen jälkeen saa ottaa katsekontaktia ja haha kaikkee outoo! Ja kumppani löytyy siis omasta tuttavapiiristä ja yhteisöstä. Kuvia ei saanut ottaa ollenkaan, koska ne ei tykkää siitä yhtään. Mutta ei amisheista enempää, kattokaa toi video!;)
http://www.youtube.com/watch?v=-VAp62IfXkI




Mielenkiintoisen kierroksen jälkeen meillä riitti vielä virtaa ennen kotiinlähtöä, joten päätettiin vuokrata hauskat pyörät kylältä ja ajella niillä tovin! Oli hauska kokemus, koska vuokrattiin 4-paikkainen pyörä ja 2-paikkainen pyörä ja vuoroteltiin niillä. Ja sitten viiletettiin pitkin kylänraittia:)

Tää oli aika raskas polkea nelistään ja penkit oli kovia, mut hauska vehje




Tää oli ihan huippumukava ajella, ihan ku olis nojatuolissa istunu