maanantai 12. joulukuuta 2011

Thanksgiving & Black Friday & something else

Päätinpäs nyt kertoa vähän tuosta Thanksgivingistä eli kiitos -päivästä, jota vieteltiin täällä pari viikkoa sitten.

Thanksgiving break alkoi keskiviikkona, kun päästiin koulusta kotiin jo puolenpäivän aikaan. Ilta menikin siinä järjestellessä torstaista kiitospäivää varten, koska meille tuli lounaalle 23 sukulaista ja omaa perhettä oli täydet 5 henkeä paikalla. Ruoka oli aivan mahtavaa!! Ens vuonna aion kyllä järkätä oman kiitospäivän tai ainaki sen aterian ite ,koska meillä ei ikävä kyllä sitä ole Suomessa.Se sisälsi kaikkea hyvää kuten kalkkunaa, perunamuusia, maissia, papulaatikkoa, joku ihana mössö, joka oli kypsennetty sen kalkkunan sisällä + monta muuta hyvää ruokalajia, joita en muista. Sitten oli jälkiruuat, joista se tavanomaisin on pumpkin pie eli kurpitsapiirakka. Meilla oli myös pekaani ja suklaapiirakka ja isoveli Rayn synttärikakku, joka oltiin taas leivottu ja koristeltu hienosti Farmhouse- teeman mukaan hostäitin kanssa.

Meillä ei sitten sen kummempia traditioita ollut ruoan lisäksi paitsi, että lähdettiin koko porukka kävelylle tonne alas  wildwood parkiin, joka on ihan tossa lähellä joen tuntumassa. Siellä on semmone huisi riippusilta joen yläpuolella ja innostuttiin siellä sitte pomppimaan ja heiluttamaan sitä myös muutama aikuinen mukaanlukien...:) haha. Lopuksi Ben heitti koko lapsiklaanin kotiin miniautolla, joka on muuten niin siisti!

Thanksgiving täällä Amerikassa edeltää tunnettua Black Friday shoppailuyötä, jota minäkin pääsin kokeilemaan ! Käväistiin torstai-iltana about 20-22 välillä hostvanhempien kanssa parissa kaupassa ja nähtiin kaikki hullut jonot, jotka kiemurteli pitkin parkkipaikkoja. Ihmiset siellä jonotti tuolien ja vilttien kanssa tunteja ennen, kuin ovet avautui (suurin osa keskiyöllä, osa myöhemmin). Tarjoukset ja alennukset on niin hyviä, että ihmiset tulee ihan hulluiksi. Mentiin sitten kotiin nukkumaan ja nukuin vähän reilut kolme tuntia, enne kuin heräsin taas uutta shoppailuintoa puhkuen klo 3.15 aamuyöllä ja Allie ja Hanna tuli mut noutamaan vähän ennen neljää aamulla. Meinattiin mennä pariin isompaan kauppaan, mutta ei jaksettu jonottaa siellä yöllisellä parkkipaikalla, joten suunnistettiin suoraan ostoskeskukseen. Shoppailtiin siellä aamu 9 asti ja mukaan tarttui kyllä kaikennäköistä....:) joista osa oli kyllä joululahjoja! Mut oli niin halpaa, että oli ihan pakko ostella itellekin kamppeita. Mentiin Perkinsiin aamupalalle ja sitten kotia kohti väsyneinä rankasta shoppailukokemuksesta! Oli kyllä tosi hauskaa ja varmasti jotain mitä en tule Suomessa kokemaan. Täytyi kyllä pari kertaa hieraista silmiä ja miettiä oonko ihan järjiltäni, kun ostarin kello näytti 4.30 aamulla ja siellä me vaan shoppailtiin. Mutta ihmisiä oli liikenteessä, ja paljon!

Lauantai-iltana olin täällä ekassa jääkiekko-pelissä Mavericks vs. Alaska Seawolves. Ne oli lentäny kaukaa! Peli päättyi jatkoajalla tasan. Eka olin Alaskan puiolella, mutta vaihdoin puolta, kun huomasin erään kotijoukkuelaisen paidassa sukunimen Jokinen. Olin ihan innoissani, että jes suomalainen! Mutta lehdestä luin että etunimi on Justin, joten varmaanki joku kolmannen polven tapaus että se siitä.

Koulussa ei mitään ihmeitä ole tapahtunut. Mutta en varmaan osaa enbää kirjoittaa käsin ens vuonna lukiossa, koska naputellaan lähes kaikki kouluhommat noilla meiän miniläppäreillä. Totun liian helppoon elämäntapaan aijai...Ainiin oon myös lopettanut cookieiden ostelun btw tiedoitus haha, koska tajusin et ei oo ehkä ihan fiksuu ostella niitä harva se päivä. Mut ne vaa on maailman parhaita.

 Hehe ainiin oon Cyclone of the Month eli kuukauden sykloni :))! Joka kuukausi opettajat valitsee muutaman oppilaan, jotka on tehnyt jotain hyvää tai ansiokasta. Olin ihan pihalla mistä mä nyt oon sen ansainnu, mutta se selvisi lukemalla sieltä seinältä. Olin saanu korkeita arvosanoja ja osallistuin talenttiin. :D

 Viikko sitte perjantaina mentiin kattomaan Holidazzle-paraatia Minneapolikseen hostvanhempien ja pari sukulaisen kanssa.Se oli hieno paraati, joka kulki Minneapoliksen downtownissa ja paraatiautot oli koristeltu värikkäin jouluvaloin ja jonkun teeman(monet oli disney) mukaan. Oli kyllä ihan pirun kylmä seistä siellä kadunkulmassa. Ja täällä on ollut aika kylmää viimeaikoina...semmosta -16- - 20 celsiusta. Lunta on enää tosi vähän...toivottavasti sataa lisää.
Lauantaina oltiin Benin wrestling eli painiturnauksessa. Se on kyl ihan jännää katottavaa ja siistin näköstä tavallaa mut toisaalt outoo :D.
Sunnuntaina mentiin pulkkamäkeen<3

Viime viikolla koulussa oli erilaisia urheilutapahtumia, kuten wrestlingiä ja koripallopelejä, joita menin katsomaan. Käytiin myös YMCA.ssa urheilemassa ja aamuisin käyn edelleen ahkerasti. Tuolla YMCA.ssa käyään yleensä tiistaisin tanssiaerobic -tunnilla joka on melkein niinku zumba ja torstaisin zumbassa ja ne on molemmat tosi kivoja!! :) Perjantaina olin Hannalla leffaillassa ja lauantaina en tehny oikeestaan mitään. Oli vähän kipee olo niin tein koko päivän koulujuttuja sisällä. Kauheen paljo kaikkee kouluprojekteja ja kokeita nyt ollu..varmaanki siks ku joululoma lähestyy. Meinaa ihan stressi tulla. Eilen sunnuntaina käytiin erään kuolleen mummon visitaatiossa ja iltapäivällä mentiin sukulaistädin luo digikuva-partyyn. Oli vähän niinku tupperkutsut, mutta esittelijä kertoi miten tehdä kuvilla kaikkea hienoa tietokoneen avulla. Interesting :).

Tää viikko näyttää kiireiseltä! Tänään parin tunnin päästä on kuoron joulukonsertti:). Keskiviikkona ollaan menossa katsomaan sitä Hairspray -musikaalia jee oon innoissani! Muina iltoina on koulun urheilupelejä ja meiän olis tarkotus soittaa niissä pepbändin kanssa. Lauantaina me järkätään omat joulupartyt alueen vaihto-oppilaille.

Eipäs tässä sen kummempia. Lähden tästä vaihtamaan vaatteet ja avaamaan ääntä konserttia varten. Hyvää joulunodotusta sinne Suomeen!
Kuvia lisään myöhemmin, nyt ei ehdi :D